Nieuws

07-10-2024 18:45

Hof van Gelre: Je krijgt hier vanzelf een vakantiegevoel



In een mooie villawijk net buiten het centrum van het Gelderse Lochem ligt hotel Hof van Gelre. Zakelijke gasten uit het hele land genieten hier van een rustige omgeving, topfaciliteiten en Achterhoekse gastvrijheid.


Wanneer je het terrein van Hof van Gelre oprijdt, valt de façade van het pand meteen op. De balkons met bloemen doen denken aan Oostenrijk. "Het gebouw werd 82 jaar geleden in opdracht van de Oostenrijkse familie Finster gebouwd en meermaals gerenoveerd, waarna drie generaties het hostel runden", vertelt general manager René Sloots. "Sinds 2022 hoort het hotel bij Flow the Collection, een keten van zeven locaties in het oosten van het land."

Gastvrije omgeving

Volgens René is Hof van Gelre een zeer geliefde locatie bij onder andere bedrijven en overheidsorganisaties. "Dat heeft onder andere te maken met de gastvrije omgeving die de Achterhoek biedt. Dat merk je aan de gemoedelijkheid van onze medewerkers. Je wordt hier echt hartelijk en gastvrij ontvangen, alsof je bij de buren op bezoek gaat. Ook nemen onze medewerkers echt de tijd voor onze gasten, door net even wat meer te vragen dan alleen 'Hoe was uw reis'. Door de ligging net buiten het centrum heb je hier bovendien een hele rustige omgeving en alle ruimte om gratis te parkeren. We mogen bijvoorbeeld al jarenlang diverse ondernemingsraden uit het hele land verwel-komen die hier in alle rust gedurende een aantal dagen bijeenkomen. Ook het VNG Jaarcongres heeft hier meerdere malen plaatsgevonden. Onze gasten weten dat het hier goed geregeld is en dat de arrangementen kloppen. En als het goed geregeld is, dan komen je gasten terug."



Bedrijven

Ook de lokale en regionale bedrijven en organisaties reizen graag af naar Hof van Gelre. "Lochem ligt aan het Twentekanaal en is een belangrijk knooppunt voor scheepvaart vanuit Duitsland. Er zijn in de omgeving diverse internationale bedrijven zoals TKF, Mepal en FrieslandCampina. Als lid van de Industriële Kring Lochem kom ik met veel lokale bedrijven in contact. Deze kring zorgt voor veel saamhorigheid onder de leden en zij maken graag gebruik van de faciliteiten van Hof van Gelre. Ook het Achterhoek Convention Bureau dat in 2023 werd opgericht en waar we uiteraard bij zijn aangesloten, biedt mogelijkheden om je netwerk te verbreden en draagt bovendien bij aan de naamsbekendheid van de regio."

Zakelijke faciliteiten

Voor zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen, congressen, bedrijfsfeesten, presentaties en trainingen biedt Hof van Gelre meerdere vergaderzalen met een semi-moderne, rustige inrichting en een flexibele opstelling. Hier kunnen moeiteloos en in alle privacy meerdere bijeenkomsten tegelijk plaatsvinden. "De grote zaal - met een maximale capaciteit van 120 personen - kan bijvoorbeeld in twee delen worden opgesplitst. Uiteraard zijn alle zalen van moderne AV-middelen en andere gemakken voorzien. Bij mooi weer maken gasten graag gebruik van het terras om daar in subgroepen te werken. Ook kun je je in de ruime lobby even terugtrekken." Het terrein tegenover het hotel leent zich uitstekend voor diverse teambuildingactiviteiten. "Hier kunnen we kleine activiteiten zoals klootschieten of jeu de boules organiseren. Daarnaast werken we samen met diverse golfbanen en een aantal partijen in de regio zoals Unieke Uitjes, waardoor we een ruime keuze kunnen aanbieden. Maar het is ook mogelijk om tijdens de lunch zelf even naar de Lochemse Berg te lopen, waar je op een hoogte van 49 meter een prachtig uitzicht hebt op de omgeving."



Ruime hotelkamers

Gasten die deelnemen aan een meerdaagse bijeenkomst kunnen overnachten in één van de 46 kamers. "Alle kamers hebben een nieuwe, ruime badkamer. De kamers aan de voorzijde hebben boven-dien een ruim balkon met een zitje. We merken dat zakelijke gasten, zowel individueel als deelnemers aan een bijeenkomst, graag gebruikmaken van het zwembad om bijvoorbeeld 's ochtends wat baantjes te trekken. Daarnaast wordt het zwembad gebruikt door lokale partijen voor zwemlessen en fysiotherapie."

Go Green

De keuken van het restaurant van Hof van Gelre is Frans georiënteerd. René: "Speciaal voor zakelijke gasten serveren we een 'Go Green' lunch met als basis een smoothie, kopje soep, open sandwich, salade en een gezonde snack. De achterliggende gedachte is dat je niet te veel suiker binnenkrijgt, maar juist meer energie krijgt voor de tweede helft van de dag." In de keuken, maar ook in de housekeeping werken diverse medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Ook zijn we een stage- en leerbedrijf voor keuken, bediening en front office. Hiervoor wer-ken we nauw samen met het Graafschap College in Doetinchem, het Rijn-IJssel College in Zutphen en ook met diverse hotelscholen uit het gehele land. Op deze manier willen we bijdragen om het personeelstekort in de hospitalitybranche te verkleinen."



Inspiratie

Ondanks het vooroordeel dat de Achterhoek ver weg zou zijn, weten de zakelijke gasten Hof van Gelre goed te vinden en te waarderen. "De Achterhoek is echt dichterbij dan je denkt. Je hebt hier alle rust en ruimte voor je bijeenkomst. Bovendien kun je je laten inspireren door de groene omgeving en de gemoedelijke sfeer. Je krijgt hier vanzelf een vakantiegevoel."

Wanneer mogen we jou verwelkomen?
 

www.hofvangelre.nl

 

delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by