Nieuws

25-07-2024 08:30

Desray inspireert mensen om dromen waar te maken



Precies dertig jaar geleden knalde 2 Brothers on the 4th Floor de hitlijsten binnen met ‘Dreams’. De betekenis van deze wereldhit werd een terugkerend thema in het leven van leadzangeres Desray. Optreden doet ze nog steeds volop en gesterkt door levensgebeurtenissen wil ze graag haar verhaal delen om andere mensen te inspireren. “Zodat ze in hun kracht komen te staan en hun dromen kunnen waarmaken.”

Tekst: Aart van der Haagen, Fotografie: Desray
 
De jaren negentig beleven een ware revival en het dancetijdperk dringt zelfs de belevingswereld van de huidige jeugd binnen. “Voor jongeren is het cult,” vertelt Désirée Manders, beter bekend als leadzangeres én tegenwoordig soloartieste Desray. “We streamen de hele wereld over en onze liedjes worden gebruikt op TikTok.” De vermaarde eurodanceformatie 2 Brothers on the 4th Floor treedt, na een onderbreking van zeven jaar tussen 2001 en 2008, zelfs ruimschoots langer op dan toen zij in de jaren negentig de hitlijsten bestormde met kaskrakers als ‘Dreams’, ‘Never alone’ en ‘Come take my hand.’ “Er werd in het verleden wel eens lacherig gedaan over onze muziek, maar je kunt je niet voorstellen hoeveel berichten wij ontvangen en in de sociale media zien van mensen die zich er enorm door gesteund voelen in hun leven. Geloof het of niet, maar in landen als Brazilië en Peru komen we dagelijks wel 300 keer op de radio voorbij. In zulke landen krijgen mensen niet altijd de kansen zoals wij hier. Een song als ‘Dreams’ moedigt hen aan om toch hun dromen waar te maken.”
 
Heftig verhaal
Tijdens een aflevering van de NPO 3-documentaire ‘90’s Dance’ over 2 Brothers on the 4th Floor onthulde René Phillips alias rapper D-Rock onlangs dat hij al vijftien jaar aan parkinson lijdt. “Een heftig verhaal,” zegt Desray. “Veel artiesten die zoiets overkomt durven dat niet openbaar te maken, bang dat ze geen werk meer zullen krijgen. Het tegendeel blijkt waar, weet ik uit eigen ervaring, nadat ik in 2020 borstkanker kreeg. Ik vond de moed om mezelf te laten zien.” Daarmee brak voor Désirée Manders een nieuwe levensfase aan. “Ik had deze periode, hoe zwaar ook, niet willen missen. Daarin kwam ik tot rust en leerde luisteren naar mijn geest en lichaam. Dat bracht mij allerlei nieuwe inzichten.” Het resulteerde in het schrijven van het boek ‘Dreams to Survive’ en het album ‘Dreams of Magic’, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als soloartieste laat Desray zichzelf van een heel andere kant zien en niet alleen muzikaal. “Ik heb een programma uitgewerkt waarin ik een zangoptreden combineer met een presentatie. Weet je, ieder mens is uniek in zijn of haar talent, alleen vinden velen het niet makkelijk om zichzelf te uiten. Wanneer je je sterker gaat voelen, zet je je angsten opzij en durf je jezelf beter te laten zien en horen. Ik hoop dat ik met het delen van mijn verhaal mensen houvast kan geven. Dat ze de kracht vinden om hun dromen te realiseren.”

www.desray.nl
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by