Nieuws

23-07-2024 08:33

Carolien ter Linden: Al vijfentwintig jaar een begrip in de modewereld



Carolien ter Linden is de drijvende kracht achter modellenbureau Passarella Moda en boegbeeld van haar eigen TV programma ‘Wishing on a Star’. Ze is al 25 jaar een begrip in de modewereld. Een vakvrouw. 

Tekst: Yvonne Philippa

Carolien ter Linden begint als model in Duitsland “Nog in de tijd dat je werd uitbetaald in D-marken”, lacht ze. Niet veel later wint ze ‘Miss Bride of the Netherlands’, georganiseerd door weekblad Privé: startsein voor een carrière als internationaal model. “Ik liep veel bruidsshows onder andere in Italië en leerde daarom Italiaans. Ik werkte daarnaast als bruidsspecialiste bij Mary Borsato. Leuk, maar toch wilde ik na pakweg twaalf jaar voor mezelf beginnen.” Ondertussen bouwt ze grote ervaring op als catwalkmodel. Ze loopt Fashion Weeks in ondermeer Parijs, Milaan, New York, Hong Kong, Kuweit, Dubai en Marokko.

Passarella Moda
Moeders van dochters, of opkomende modellen vragen haar vaak hoe je een carrière als model kan beginnen. Carolien start met Masterclass Catwalk Workshops. Een visagist, fotograaf, poseertips, en een finale walk. In één dag geeft Carolien een basis in het modellenwerk. “Dat gaf de deelneemsters zelfvertrouwen. Ik liep (en loop) shows voor couturier Addy van den Krommenacker die als een van de eersten opdrachtgever was voor mijn modellen. Dankzij mijn ervaring en mijn internationale netwerk groeide Passarella Moda uit tot een succesvol modellenbureau.”

Podium en televisie
Sinds 2012  is Carolien ieder jaar aanwezig op het Cannes Filmfestival. In het eerste jaar is ze model in een commercial voor Fashion TV en een jaar later organiseert zij haar eigen event met modeshows. Addy van den Krommenacker hoort Carolien haar show enthousiast aan elkaar praten en vraagt haar zijn shows te presenteren. Dat doet ze nog steeds. In 2018 is Carolien gevraagd auditie te doen voor een televisieprogramma op RTL4: het startschot voor het presenteren van lifestyle en informatieve tv programma’s.

Wishing On A Star
Ze bedenkt haar eigen televisieformat, stapt naar RTL en krijgt akkoord voor een pilot. Dat leidt tot een programma en de oprichting van ‘Carolien Ter Linden Productions’.  “Nu produceer ik zelf: ‘Wishing On A  Star’,  op zoek naar het ultieme allround model. Het programma is succesvol ontvangen en momenteel draaien herhalingen van het tweede seizoen. In september starten de opnamen voor het derde seizoen. Als er bedrijven zijn die via dit programma zichtbaarheid willen hebben, dan kunnen ze zich bij mij melden,” zegt Carolien energiek, “trouwens ook als ze een presentatrice zoeken. Ik doe het met passie!”

Vakvrouw
Wat is de kracht van haar succes? Zonder aarzelen: “Mijn vakvrouwschap is mijn kracht. Ik sta volop in het leven. Ik heb een vertrouwensband of ik ga er een aan met de mensen met wie ik werk. Ze weten: vragen we Carolien, dan komt het goed. Ik werk al jaren samen met dezelfde mensen, we hebben dezelfde energie. Al die jaren van inzet, dat geeft me een kick. Ook belangrijk is de steun van mijn man en kinderen. Tenslotte: humor. Hou humor.”

www.carolienterlinden.com
www.passarellamoda.com

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by