Nieuws

16-07-2024 14:11

Uitgeverij Oost-Gelderland Business neemt RAN Media over: "We bieden een nog groter zakelijk bereik"

Per 15 juli van dit jaar is RAN Media in handen van Van Munster Media, de uitgeverij van Oost-Gelderland Business. Directeur Ber Pas en uitgever Michael van Munster zien mooie kansen voor beide bedrijven. “Nijmegen Business en Arnhem Business gaan onder dezelfde naam en met dezelfde mensen door, maar profiteren van een groter zakelijk bereik.”


RAN Media is sinds 2016 de uitgever van de businesstitels Nijmegen Business en Arnhem Business, ondergebracht binnen RAN Business. Hoewel het de bladen voor de wind gaat, was zelfstandig groeien voor het bedrijf lastig. Eigenaar Wim Weeren en directeur Ber Pas zochten een manier om dit te realiseren. “Een overname bleek de beste oplossing te zijn. De perfecte overnamepartner vonden we in de Nijmeegse ondernemer Michael van Munster. Zijn bedrijf Van Munster Media, dat onder andere Oost-Gelderland Business uitgeeft, ligt zelfs op steenworp afstand op bedrijventerrein Kerkenbos.” 

Crossmediaal
Net als RAN Media heeft Van Munster Media ruime ervaring met het uitgeven van businesstitels. Ber: “Bij deze uitgeverij worden zes soortgelijke titels uitgegeven die geografisch gezien om Arnhem en Nijmegen heen liggen. Michael van Munster denkt niet zozeer in magazines, maar in crossmediale merken waarbij print, online en live events elkaar versterken. Die stap zie ik ook weggelegd voor Nijmegen Business en Arnhem Business. Daarnaast ontstaan er met de overname de nodige synergievoordelen zoals een gedeelde back-office. Ook heeft Van Munster Media een eigen afdeling vormgeving, zodat we dat vanaf nu zelf in huis hebben.”

Groter zakelijk bereik
Voor RAN Business zal er de komende tijd niet veel veranderen, benadrukt Ber. “Het complete team van RAN Media blijft actief voor Nijmegen en Arnhem Business. Ook de aanspreekpunten voor de klanten van beide magazines blijven hetzelfde. Nijmegen Business en Arnhem Business zullen zeven keer per jaar blijven verschijnen, net als de wekelijkse nieuwsbrief. Ook de netwerkbijeenkomsten onder de noemer Business Meets, de RAN Business Golfcompetitie en de RAN Business Rally blijven we organiseren.” Ber zal binnen Van Munster Media de functie van commercieel directeur voor de business titels gaan vervullen, inclusief voor de zes business titels die door Van Munster Media worden uitgegeven. “Het grote voordeel is dat we als onderdeel van Van Munster Media voor de ondernemers in de regio Nijmegen en Arnhem een nog groter netwerk en daarmee een nog groter zakelijk bereik bieden.”

Acht regio’s 
Michael van Munster is als Nijmeegse ondernemer erg trots dat hij de titels Nijmegen Business en Arnhem Business aan zijn portfolio van businessmerken kan toevoegen. “We waren al in het bezit van de zes businessmerken in de regio Utrecht, Rivierenland, Gelderse Vallei, Driesteden, Oost-Gelderland en Noord-Limburg. Met de toevoeging van Arnhem en Nijmegen beslaan we een gebied van maar liefst acht aangesloten regio’s in Midden-Nederland en Zuidoost-Nederland. Dat biedt kansen voor bijvoorbeeld bedrijven met meerdere vestigingen en ondernemers die hun klandizie willen uitbreiden. Bovendien brengt Ber een zeer ervaren team met zich mee.”

Marketing
Ber noemt als extra voordeel reclame- en marketingbureau Van Munster Media Factory, dat samen met Van Munster Media Publishers onderdeel uitmaakt van Van Munster Media. “Michael en zijn team van redacteuren, vormgevers en marketeers hebben ruime ervaring op het gebied van marketingvraagstukken. Van webdevelopment en online automatisering tot fotografie, video, tekst, social media en vormgeving; zij kunnen dit allemaal voor hun klanten realiseren.”

 
delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by