Nieuws

17-09-2024 11:51

HPG Holding verandert bedrijfsstructuur en optimaliseert operationele processen

HPG Holding BV, het moederbedrijf van kunststofspuitgieterij Hollarts Plastic Group BV en parasolvoetenfabrikant Helcosol BV, kondigt een strategische herstructurering aan die zowel de managementstructuur als de operationele processen betreft. Het doel van deze herstructurering is om de synergie tussen beide bedrijven te versterken en de efficiëntie te verhogen.

De directie van HPG Holding, bestaande uit Eric Willemsen, Oliver Goud en John den Breems, neemt de leiding over Helcosol over. Voorheen hadden zij al de leiding over Hollarts. Operationeel directeur Goud licht toe: "In de nieuwe structuur beschikt Helcosol, naast een algemeen directeur, nu ook over een operationeel en een salesdirecteur. Dit biedt meer ruimte om specifieke projecten aan te pakken. We zijn bijvoorbeeld bezig met het stroomlijnen van operationele processen, waaronder de verplaatsing van de assemblage van parasolvoeten van de Helcosol-locatie in Reuver naar die van Hollarts in Didam. Daarnaast richten we ons meer op productontwikkeling en innovatie."

Jochen den Ouden, al enkele jaren operations manager bij Helcosol, waarborgt de continuïteit in Reuver in nauwe samenwerking met het team in Didam. Den Ouden: "De verplaatsing van de assemblage naar Didam betekende helaas het afscheid van een medewerker en een groep toegewijde inhuurkrachten. Dat is altijd een moeilijke stap, maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden. In de vernieuwde opzet krijgen we in Reuver meer ruimte voor productie en opslag. Ook kunnen we ons volledig focussen op het betonproces, oftewel het vullen van parasolvoeten met beton. Hierdoor ontstaan kansen voor verbetering en groei. Ik ben ervan overtuigd dat we nog mooie stappen gaan maken met Helcosol!"

De voorbereidingen voor het tuinseizoen van 2025 zijn inmiddels in volle gang in de vernieuwde structuur.

Over Hollarts
Hollarts Plastic Group BV is gespecialiseerd in kunststof spuitgieten en productontwikkeling met oog voor duurzaamheid. Het bedrijf vertaalt de visie van de klant naar maakbare, kwalitatief hoogwaardige producten. Matrijzen worden ontwikkeld in samenwerking met partners. Hollarts is tevens producent van standaardkratten die met name in de sierteelt en levensmiddelenindustrie gebruikt worden. De productie en assemblage wordt verzorgd in Nederland, met een hightech machinepark.

Over Helcosol
Helcosol BV maakt hoogwaardige parasolvoeten en bedient als B2B-bedrijf voornamelijk retailers en bouwmarkten. Het assortiment omvat zandvulbare en betongevulde parasolvoeten in diverse vormen, afmetingen, gewichten en kleuren en is deels voorzien van ingebouwde wielen of rollen. De producten worden volledig in Nederland gemaakt in nauwe samenwerking met lokale partners en leveranciers.

Fotocredits: Femke Ketelaar

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by